Blogg om natur, fritid, hälsa, mat och friluftsliv

Blogg om natur, fritid, hälsa och friluftsliv

Mineraler till häst

- Posted in Natur by

Köp rätt mineraler till din häst

Jag har haft hästar i hela mitt liv, från ponnyer i barndomen till de större hästarna jag har idag. En sak som aldrig ändrats genom åren är betydelsen av att ge hästarna rätt näring, och särskilt att säkerställa att de får tillräckligt med mineraler. Det är lätt att förbise, men mineraler är en avgörande del av hästens kost som kan påverka allt från skelettets hållbarhet till muskeluppbyggnad och allmän hälsa.

När jag började med hästar för många år sedan fanns det inte alls samma mängd information om hur man skulle balansera foderstaten. Man gav hö, havre och kanske någon enstaka vitaminkur när man tyckte hästen såg lite hängig ut. Men idag vet vi bättre. En häst behöver sina mineraler varje dag, året runt, och det gäller oavsett om den går på bete eller står på stall. Detta är något jag alltid haft som grundprincip och ser till att varje häst i stallet får sitt dagliga tillskott.

Varför är mineraler så viktiga?

Mineraler till häst är inte bara till för att fylla ett ”tomrum” i foderstaten. De är direkt inblandade i många av kroppens funktioner. Kalcium och fosfor, till exempel, är avgörande för ett starkt skelett, medan magnesium och kalium hjälper till att hålla muskulaturen i balans. Järn behövs för att transportera syre till musklerna, och koppar är viktig för ledernas rörlighet.

En häst som inte får i sig rätt mängd mineraler kan snabbt börja visa tecken på brister. Det kan vara trötthet, stelhet, dålig pälskvalitet eller i värsta fall problem med skelett och leder. Och som vi alla vet, när en häst inte mår bra, då märks det i allt – från hur de presterar till deras allmänna välbefinnande.

Hur jag gör för att säkerställa rätt mineralintag

För mig är det viktigt att varje häst i stallet får sitt eget anpassade tillskott. En häst som tränas hårt behöver kanske extra magnesium för att undvika kramper, medan en avelssto kan behöva ett högre intag av kalcium för att både klara dräktigheten och hålla mjölkproduktionen igång. Jag brukar börja med att se över den grundläggande foderstaten – höet vi använder analyseras alltid för att jag ska få en tydlig bild av vad som behöver kompletteras. Sedan justerar jag mineralerna därefter.

Hur doserar jag?

Ett vanligt misstag jag ser hos andra är att man inte doserar rätt. Mineraler är inget man bara ”slänger på” hästens foder och hoppas att det räcker. Doseringen måste baseras på hästens vikt och den övriga foderstaten. Som tumregel brukar jag använda 20 ml per 100 kg kroppsvikt och dag, men det kan variera beroende på hästens specifika behov. Det blir ungefär 100 ml om dagen för en normalstor häst på 500 kg, men det gäller att hålla koll så att doseringen matchar det hästen faktiskt behöver.

Anpassa efter säsong och situation

En annan sak att tänka på är att hästens behov av mineraler kan förändras beroende på säsong och livssituation. Till exempel, på sommaren när de går på bete kan man tro att de får allt de behöver från gräset. Men betesgräs är inte alltid så näringsrikt som vi tror, och vissa mineraler kan behöva kompletteras även då. Samma sak gäller hästar som är dräktiga, växande unghästar eller äldre individer. Det gäller att ha ögonen med sig och anpassa tillskotten när det behövs.

Mineraltillskott är ingen ”lyxprodukt” för hästen utan en nödvändig del av en balanserad foderstat. Som hästägare vill man alltid att sin fyrbenta vän ska må bra, och att investera i rätt mineraler är ett sätt att säkerställa att de håller sig friska, starka och glada, oavsett om de står i hagen, tävlar på banan eller är ute på en härlig skogstur.

Jag hoppas att detta inlägg har gett lite insikt i varför mineraler är så viktiga och hur man kan tänka kring sin hästs behov. En häst som får rätt näring är en glad häst, och det är ju trots allt det vi alla strävar efter!

Mineraler till häst från Trikem

Köpa fisk online

- Posted in Mat by

Köpa fisk online – En guide till enkel och bekväm fiskshopping på nätet

Att köpa färskfryst fisk online har blivit ett allt mer populärt val för människor som vill ha tillgång till högkvalitativa råvaror utan att behöva lämna hemmet. Genom att handla fisk på nätet får du tillgång till ett brett utbud av fiskprodukter, och du kan enkelt jämföra priser och leverantörer för att hitta det bästa alternativet för dig. Här går vi igenom några av fördelarna med att handla fisk online samt tips för att göra det på ett tryggt och hållbart sätt.

Fördelar med att handla fisk på nätet

En av de största fördelarna med att köpa fisk online är bekvämligheten. Du slipper köerna i butiken och kan istället handla från bekvämligheten av ditt hem, när det passar dig. Leveranser sker ofta snabbt och direkt till din dörr, och många leverantörer erbjuder även ett brett utbud av både vanlig och mer exklusiv fisk som kan vara svår att hitta i den lokala matbutiken.

Färskhet är en annan viktig faktor. Många nätbutiker specialiserar sig på att leverera fisken direkt från fiskebåtar eller grossister, vilket garanterar att du får en produkt som är så färsk som möjligt. Genom att använda kylkedja under transporten kan leverantörerna säkerställa att fisken behåller sin kvalitet och hållbarhet ända fram till din dörr.

Hållbarhet och certifiering – Välj medvetet

När du handlar fisk online är det viktigt att du väljer en leverantör som prioriterar hållbarhet. Fiskebestånden i världens hav är utsatta för stor press, och genom att handla från en leverantör som följer hållbara fiskeprinciper kan du bidra till att skydda våra hav.

Sök efter certifieringar som MSC (Marine Stewardship Council) eller ASC (Aquaculture Stewardship Council), som garanterar att fisken är hållbart fångad eller odlad. Dessa märkningar indikerar att produkterna kommer från fiskebestånd som förvaltas på ett ansvarsfullt sätt, och att leverantörerna tar hänsyn till miljön i sina processer.

Vilka fiskprodukter kan du hitta online?

Utbudet av fiskprodukter på nätet är ofta mycket brett och varierat. Här är några vanliga fiskarter och produkter som du kan beställa:

  • Lax: Rik på Omega-3 och mycket populär tack vare sin mångsidighet i köket.
  • Torsk: En mager fisk med mild smak som passar perfekt för ugnsbakning eller stekning.
  • Skaldjur: Färskfrysta räkor, musslor och andra skaldjur är ofta tillgängliga och ett bra komplement till din fiskmiddag.

Tips för att få ut det mesta av din beställning

När du beställer fisk online är det viktigt att vara noggrann med hur du förvarar produkterna när de väl har anlänt. För att bevara fiskens kvalitet och smak bör du:

  1. Förvara fisken i kylskåp vid en temperatur på mellan 0-4°C och äta den inom ett par dagar.
  2. Frysa in fisken om du inte planerar att äta den omedelbart. Fisk kan hålla sig i frysen i upp till sex månader.

Tina fisken långsamt i kylskåpet för att behålla dess textur och smak. Att köpa fisk online är ett smidigt och hållbart alternativ för den som vill ha tillgång till högkvalitativa råvaror utan att lämna hemmet. Med rätt leverantör kan du njuta av färskfryst fisk direkt levererad till din dörr, vilket gör din matlagning både enklare och mer bekväm.

För att hitta ett brett sortiment av fiskprodukter och snabb hemleverans, rekommenderar vi att du utforskar olika alternativ hos specialiserade nätbutiker som erbjuder färskfrysta och hållbara råvaror.

Köp fisk online hos Hemdeli

Lifewave X39

- Posted in Hälsa by

Förbättra ditt mående med Lifewave X39

Att sträva efter bättre hälsa och välmående är något som många av oss gör, och med alla de alternativ som finns tillgängliga kan det vara svårt att veta vad som verkligen fungerar. Jag har nyligen hört talas om en produkt som heter Lifewave X39 och bestämde mig för att utforska vad den kan erbjuda. I denna artikel delar jag mina upptäckter om produkten och hur jag hittade en plattform som inte bara säljer den, utan också erbjuder möjligheten att själv sälja produkten.

Vad är Lifewave X39?

Lifewave X39 är en innovativ produkt som utlovar en rad hälsofördelar genom att stimulera kroppens stamceller. Stamceller är viktiga för kroppens naturliga återhämtningsprocesser och spelar en central roll i att bibehålla hälsa och vitalitet. Produkten kommer i form av en liten, icke-transdermal patch som enkelt appliceras på huden.

Fördelar med Lifewave X39

Enligt informationen jag hittade om Lifewave X39, finns det flera potentiella fördelar med att använda produkten:

  • Ökad energi och uthållighet: Många användare rapporterar en märkbar förbättring i deras energinivåer och uthållighet efter att ha använt X39.
  • Förbättrad sårläkning: Produkten påstås kunna accelerera läkningsprocessen, vilket gör den användbar för att hantera skador och efter operationer.
  • Minskad smärta: Genom att stimulera kroppens stamceller kan X39 också bidra till att minska kronisk smärta.
  • Förbättrad hudhälsa: Användare har rapporterat att deras hud ser friskare och mer ungdomlig ut.
  • Mental klarhet: Vissa användare upplever även förbättrad mental skärpa och koncentration.

Möjligheten att bli återförsäljare av Lifewave X39

Under min research upptäckte jag att vissa hemsidor inte bara säljer Lifewave X39, utan också erbjuder möjligheten att bli återförsäljare. Detta innebar att jag kunde köpa produkten till ett rabatterat pris och sälja den vidare till andra som också söker bättre hälsa och välmående.

Att bli återförsäljare verkade som en utmärkt möjlighet för mig att inte bara förbättra mitt eget mående, utan också hjälpa andra att göra detsamma. Det erbjöd också en potentiell inkomstkälla, vilket var en extra bonus.

Efter noggrann research och överväganden hittade jag en hemsida som erbjöd både försäljning av Lifewave X39 och möjligheten att bli återförsäljare. Jag är nu ivrig att börja använda produkten och se vilka hälsofördelar den kan ge mig. För dig som också är intresserad av att förbättra ditt mående och kanske även hjälpa andra på vägen, kan Lifewave X39 vara ett intressant alternativ att utforska.

Köp Livewave X39 för bättre hälsa

Fiskaffär online

- Posted in Mat by

Hitta den bästa fiskaffären online

Att beställa färsk fisk online har blivit alltmer populärt i Sverige. Den moderna teknologin och snabba leveranstjänster gör det möjligt att njuta av havets läckerheter direkt hemifrån. Men hur säkerställer man att man får den bästa kvaliteten och en bra kundupplevelse?

Köp färsk fisk med hög kvalitet

Det allra viktigaste när det kommer till att köpa fisk online är kvaliteten och färskheten på produkterna. Fisk och skaldjur är känsliga livsmedel som kräver noggrann hantering för att behålla sin smak och säkerhet. Kontrollera att fiskbutiken på nätet har strikta rutiner för kylkedjan och tydligt anger var och hur fisken fångas och hanteras. Leta efter information om ursprung och hållbarhetscertifieringar, såsom MSC-märkning, som garanterar hållbart fiske.

Stort utbud av fisk och skaldjur

En bra fiskaffär online bör erbjuda ett brett utbud av olika fisk- och skaldjurssorter. Mångfald i sortimentet gör det möjligt att variera sin kost och prova nya smaker. Kolla efter både vanliga arter som lax och torsk, samt mer exklusiva alternativ som hummer och kammusslor. Dessutom är det en fördel om butiken erbjuder tillbehör som kryddor och marinader, samt recept och tillagningstips.

Bra förpackningar för säkra leveranser

Hur produkterna levereras är avgörande för att säkerställa deras kvalitet. En pålitlig fiskaffär online bör erbjuda snabb och säker leverans, ofta med kyltransporter för att bibehålla färskheten. Kontrollera leveransalternativ och tidsramar, samt om det finns spårningsmöjligheter. Förpackningen bör vara av hög kvalitet, med isolering och kylmedel som håller fisken kall under transporten.

En fiskaffär online med fokus på hållbarhet och miljö

Många konsumenter blir alltmer medvetna om miljöpåverkan av sina matval. Välj en fiskbutik på nätet som aktivt arbetar för hållbarhet och ansvarstagande fiske. Det kan innebära att de endast säljer fisk från hållbara bestånd och arbetar för att minska plastanvändning i förpackningar.

Efter noggranna överväganden och sökningar har jag hittat den perfekta hemsidan för att beställa färsk fisk, skaldjur och kött online. Denna fiskbutik på nätet uppfyller alla kriterier för kvalitet, färskhet, utbud, prisvärdhet, leveranssäkerhet, kundservice och hållbarhet. Här kan du tryggt beställa dina favoriter från havet och få dem levererade direkt till din dörr, redo att tillagas och avnjutas.

Låt Hemdeli bli din fiskaffär online

Rödpunktsikte

- Posted in Natur by

Köpt nytt rödpunktsikte

Efter att ha funderat länge och väl på att uppgradera mitt skytteutrustning har jag äntligen köpt ett rödpunktsikte, och jag kan inte vara mer nöjd med mitt beslut. Efter att ha jämfört olika alternativ och läst en mängd recensioner bestämde jag mig för att köpa. Här är varför jag tycker att detta är den bästa investeringen jag gjort för mitt skytte, och varför jag rekommenderar RangeMaster Store för alla som letar efter ett kvalitativt rödpunktsikte.

Varför ett rödpunktsikte?

Som entusiastisk skytt vet jag hur viktigt det är med precision och snabbhet. Ett rödpunktsikte hjälper till att förbättra båda dessa aspekter. Med sitt röda punkt, som är synlig oavsett ljusförhållanden, blir det enklare att snabbt hitta och sikta på målet. Detta är särskilt användbart i dynamiska skjutmiljöer där snabb reaktionstid är avgörande. Ett rödpunktsikte eliminerar också behovet av att justera parallax, vilket gör att man kan hålla båda ögonen öppna och behålla en bredare situationsuppfattning.

När det gäller att köpa ett rödpunktsikte är kvalitet och pålitlighet avgörande. Efter mycket research valde jag att köpa från ett företag som hade så stort utbud. Deras produkter är kända för sin hållbarhet och prestanda, och deras kundservice är oslagbar.

1. Kvalitet och Hållbarhet: Företaget jag använde mig av tillverkar sina sikten med högkvalitativa material som klarar tuffa förhållanden. Oavsett om det är regn, snö eller starkt solsken, kan jag lita på att mitt sikte fungerar optimalt. 2. Innovativ Teknologi: Deras rödpunktsikten är utrustade med den senaste tekniken, inklusive avancerade ljusinställningar och lång batteritid. Detta gör att jag kan använda siktet under långa skyttepass utan att behöva oroa mig för att batteriet ska ta slut. 3. Exceptionell Kundservice: De erbjuder enastående kundsupport. När jag hade några frågor kring installationen av mitt sikte fick jag snabba och hjälpsamma svar. Deras service efter köpet gör att jag känner mig trygg med mitt val.

Min upplevelse

Att använda ett rödpunktsikte har verkligen förbättrat min skytteupplevelse. Det är lätt att installera och justera, och det har gett mig den precision jag letat efter. Den röda punkten är tydlig och skarp, vilket gör det enkelt att fokusera på målet utan distraktioner. Jag har märkt en betydande förbättring i min träffsäkerhet och snabbhet, och det har gjort skjutningen ännu roligare och mer givande.

Om du överväger att köpa ett rödpunktsikte kan jag varmt rekommendera det. Deras högkvalitativa produkter och utmärkta kundservice gör dem till ett självklart val. Investeringen i ett rödpunktsikte är en investering i din skytteprecision och njutning. Gör som jag, uppgradera din utrustning och upplev skillnaden själv!

Tack för att du läste mitt inlägg. Jag hoppas att det kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut om ditt nästa köp av skytteutrustning. Happy shooting!

rödpunktsikte hos rangemaster store

När diskussionen om återvinning kommer på tal är det vanligt att tänka på material som papper, plast och glas.

Dock är återvinning av katalysatorer minst lika betydelsefullt för miljön, om inte mer. Denna process bidrar till att minska behovet av gruvdrift efter sällsynta metaller, en verksamhet som kräver stora resurser och har stor miljöpåverkan. Genom att återvinna katalysatorer minskar vi även mängden avfall på soptipparna, vilket är avgörande för att skydda vår planets hälsa. Återvinningen av katalysatorer är inte bara fördelaktig ur ett miljöperspektiv utan även ur ett ekonomiskt, då det möjliggör återanvändning av värdefulla metaller och därmed minskar den negativa miljöpåverkan som produktionen för med sig. Med tanke på detta är det viktigt att vi börjar se återvinning av katalysatorer som en integrerad del av vår dagliga återvinningsprocess.

För att ytterligare belysa denna punkt, tänk på den enorma mängd resurser som kan sparas genom effektiv återvinning. Varje katalysator innehåller små, men viktiga mängder av platina, palladium och rodium - metaller som är extremt värdefulla. Detta är Kevins Katalysator specialitet! Att återvinna dessa metaller minskar inte bara behovet av nyutvinning utan bidrar också till en mer hållbar användning av våra begränsade resurser. Dessutom stärker det ekonomi genom att minska kostnaderna för nyproduktion av dessa metaller, vilket i sin tur kan leda till lägre priser på produkter som använder dessa material.

Den positiva miljöpåverkan av att återvinna katalysatorer sträcker sig långt utöver enbart minskat avfall och resursbesparing. Det bidrar till en minskning av de skadliga utsläppen som är associerade med gruvdrift och metallutvinning, vilket leder till renare luft och vatten. Att återvinna katalysatorer spelar även en kritisk roll i kampen mot klimatförändringar genom att minska koldioxidutsläppen som orsakas av nyproduktion av metaller.

I slutändan handlar det om att ta ett större ansvar för vår miljö och att aktivt bidra till en mer hållbar framtid. Att återvinna katalysatorer är ett konkret steg i den riktningen, ett steg som var och en av oss kan delta i, det gör verkligen Kevins Katalysatorer. Det är dags för oss alla att omfamna återvinning av katalysatorer som en väsentlig del av vår miljömedvetenhet och vardagspraxis. Genom att göra detta kan vi gemensamt göra en stor skillnad för vår planet.

Kevins Katalysatorer, återvinna katalysator

Företagshälsovård i Lund genom mitt företag

Jag har precis utfört företagshälsovård på mitt företag. Jag äger ett byggföretag i Lund och belastningsskador mm är inte helt ovanligt i vår bransch. Jag är noga med att investera i personalens hälsa och det ser jag mycket positiv respons på. Inte bara på personalen som känner att jag bryr mig om hur de mår, utan även på kvalitén på arbetet de utför.

Jag har märkt att personalen mår bättre och att produktionen har ökat sen vi började med detta i företaget. Man gör då bland annat en hälsoundersökning för att se om man har några problem eller kan få några problem i framtiden med hälsan. Men man arbetar även med att stärka det man faktiskt gör rätt samt bra redan.

Men det är inte bara det fysiska man går igenom, utan även det psykiska vilket är minst lika viktigt. Jag har märkt att sjukfrånvaron har minskat markant, att min personal verkar må bättre. Kan starkt rekommendera hälsoundersökningar och företaget som utför företagshälsovård åt företag som ligger runt Lund.

Under hälsoundersökningen genomgår man en rad olika saker för att ta reda på hur kroppen mår. Det finns olika paket man kan välja mellan. Vi har paketet som heter utökat. Till en början hade vi bas-paketet, men utökade sen för att vi fick så positiv respons. I utökat-paketet får man bland annat kollat levervärden, njurvärde, blodvärde, EKG med mera.

De utför även en hel del mätningar. Mätningar som längd, midjemått, vikt, blodsocker med mera. Sedan samtalar man om sin livsstil, om man har några framtidsplaner på sin hälsa och mycket mera. Detta tycker alla på jobbet har varit jättebra. Man får ett inlogg till en sida där man kan se sin sammanställda hälsorapport. Det har varit väldigt intressant att följa. Nu har det gått några år sen vi började med detta och man kan se utvecklingen under en längre tid. Ska bli intressant att se vad denna företagshälsovård i Lund leder till.

företagshälsovård Lund Betahälsan