Blogg om natur, fritid, hälsa, mat och friluftsliv

Blogg om natur, fritid, hälsa och friluftsliv

Frisör Upplands Väsby

- Posted in Skönhet by

Äntligen har jag hittat en frisör som jag trivs med

Hej på er!

Välkomna till min blogg om det är första gången ni är här, och välkomna tillbaka om det inte är det. Idag vill jag berätta om min nya favoritsalong, en frisör i Upplands Väsby som heter Hair Beauty, och som jag har gått till ett par gånger nu.

Som många av er vet och förstår har även jag testat otaliga frisörer i området. Jag har dock aldrig varit mer nöjd efter besöket än jag har varit de senaste gångerna jag klippt mig. Allt tack vare de duktiga frisörerna på denna salong. Då det är oerhört viktigt för både mig och de flesta andra att trivas i sin frisyr, blir det frustrerande när man kommer hem och inte är helt nöjd. På samma sätt som man inte trivs i en del kläder, är det precis samma sak med frisyrer. Håret utgör grunden för allt och därför är det väldigt viktigt att vara nöjd med sin frisörsalong.

Eftersom jag är så nöjd som är med min nya frisör slipper jag ångesten och den ständiga jakten på salonger som inte riktigt ger mig det jag är ute efter och vill därför tipsa er alla om min nya frisör i Upplands Väsby. De är alltid tillmötesgående och är lätta att hitta på Google eller sociala medier. Salongen ligger lägligt till och är både mysig och inbjudande, vilket gör att jag alltid känner mig välkommen och hemma.

Så är ni precis som jag varit länge, på jakt efter en frisör som förstår er och som har talangen att få till håret precis som ni vill ha det, rekommenderar jag er att titta in till dom!

enter image description here

Hopfällbara bord

- Posted in Fritid by

Gör livet och festen enklare

I hopp om att åter få leva som “förr i tiden” med många samlade på samma plats, planerar jag nu för en stor och härlig trädgårdsfest med nära och kära! Sommaren är inpå oss och vi ska fira! Fira varann, fira vädret, fira ledigheten, fira att vi tog oss igenom en prövande tid (puh!) och bara njuta. Jag skall skapa känsla med blommor, vackra dukar och mysigt pynt tillsammans med utsökt god mat, dryck och stämningsfull musik. För detta krävs planering. Grunden är bland annat de bord jag skall använda. Hopfällbara bord som står stadigt och håller för ändamålet. För vi skall ha flera fällbara bord!

I min jakt efter hopfällbara bord som jag kan ha i flera år för många tillställningar, inne som ute, hittade jag ett företag som har funnits sedan 30-talet. Det lät stadigt tänkte jag, de vet säkert en hel del och har nog hopfällbara bord som håller för både användning och förvaring i åratal.

De konstruerar fällbara bord som de själva kallar unika. Det är själva funktionen som de menar är både unikt och genialiskt, precis vad jag kan behöva. Enkla att fälla upp och ner samt är lätta att flytta runt och sedan förvara. När jag samlar ihop ett gäng genuint engagerade vänner som vill hjälpa till att förbereda trädgårdsfesten så vill jag göra det enkelt för dem. Fällbord med ett enkelt beslag gör det enkelt att hantera borden och vi kan snabbt komma igång med dukning och pynt,

Efter att jag hade läst om företagets bord på deras hemsida och konstaterat att borden var perfekta för mig, tog jag kontakt med dem. De var hjälpsamma med svar på frågor och det var enkelt att beställa. Leveransen var snabb då borden alltid finns på lager och nu kan jag fokusera på festen.

Glad sommar!

Hopfällbara bord från fixbordet

Viltkyl till bockjakten

- Posted in Fritid by

Dags att köpa vilktyl inför jaktsäsongen

Som jägare har jag varit med om älgjakt och jagat vildsvin och rådjur. Älgjakten är speciell och står ut lite extra från övrig jakt.

Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur sammankopplad älgjakten är med Sverige och med tanke på hur lång tradition vi har av att jaga älg i Sverige.

Nu när bockjakten har satt igång i augusti så inser jag att att jag behöver en viltkyl. Som det är idag så måste jag be andra i jaktlaget att ta hand om det jag fällt och det är ju schysst att de gör det men jag vill så klart ta hand om det jag jagat själv.

Jag vet att det finns jägare där ute i landet som bygger egna viltkyl av gamla kylskåp och liknande men jag vill ha en riktigt kyl som fungerar och håller rätt temperaturer.

Att förvara köttet i rätt temperatur är speciellt viktigt nu under augusti då det kan vara riktigt varmt och fuktigt ute. Köttet ska ju hängmöras ganska länge och är det då för låga temperaturer i viltkylen så blir det inte speciellt bra.

Drömmen vore så klart att ha ett specialbyggt viltkyl men det behovet har jag inte och ett sånt kyl måste man ha plats med att bygga också vilket jag inte har. Därför funderar jag på att beställa en färdig viltkyl av lite mindre snitt.

Jag har hittat ett företag som heter Foamking och de bygger måttbeställda kylrum och viltkyl men som även säljer färdiga viltkylar från tyska Landig.

Jag funderar på att beställa en viltkyl därifrån som är stort nog för att hantera ett par bockar. Behovet av att förvara en hel älg har jag inte utan när man fäller en älg så delar man upp djuret bland resten av jaktlaget.

Viltkyl från Landig